Je bekijkt nu Lilly’s Boshuisje start project: ‘Welkom Thuis’

Lilly’s Boshuisje start project: ‘Welkom Thuis’

In januari deden wij op Instagram een oproep om goede doelen in te zenden, zodat we de opbrengsten van onze tipbox aan het einde van het jaar aan dit doel konden doneren. Na jullie inzendingen, veel tafelen en brainstormen kwamen we er achter dat we middels deze weg meer kunnen gaan betekenen voor de maatschappij. Een lang gekoesterd verlangen van ons beide die we via deze weg kunnen gaan bewandelen. Wij vinden gelijke kansen voor iedereen belangrijk en na veel doelen te hebben bekeken, kwamen tot de conclusie om zelf een project op te starten. Wij vinden het vooral belangrijk dat alle donaties naar het doel gaan en niet naar de organisatie erachter. 

Project "Welkom Thuis"

In Nederland zijn dit meer dan 300.000 kinderen tot 21 jaar. Dat is een ongelofelijk hoog aantal in een rijk land als Nederland, waarin de rijken steeds rijker worden en de armen, steeds armer. Er zijn zoveel gezinnen die niet voor deze situatie hebben, maar door stijgende kosten van op vrijwel alles, nog moeilijk het hoofd boven water kunnen houden. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, geen geld hebben voor uitjes, kleding of basisbehoeftes. Laat staan dat er geld is voor een fijn (t)huis of een vakantie. En daar, daar komen wij om de hoek kijken. Natuurlijk kunnen we gezinnen een fijne dag bezorgen, maar nog veel liever zetten we ons in voor iets wat blijvend is. 

Door middel van een tipbox die binnenkort in Lilly’s Boshuisje komt te staan, starten wij daarom het project: “Welkom Thuis”.

 

Ieder kind verdiend toch een fijn (t)huis?

Een project waarbij we door middel van donaties en vrijwilligers, gezinnen in armoede helpen aan een fijn (t)huis. Wij zijn van mening dat iedereen gelijke kansen verdient en zeg nou zelf.. Iedereen gun je toch een fijne plek om te wonen? En ieder kind heeft toch recht op een fijne basis? Een fijne slaapkamer om je even in terug te trekken of je huiswerk te maken? Waar je muziek kan luisteren en kan dag dromen over wat je later worden wil. Daar gaan wij met project “Welkom Thuis” ons voor in zetten.

Wil je mee helpen aan dit project, maar verblijf je niet in ons huisje? Ook dan kun je je uiteraard inzetten voor dit project!

Good to know: je hoeft niet per se geld te doneren, maar je kunt ook een dienst of spullen doneren. Zelfs een deel actie op social media helpt al om dit project te steunen. 

Hoe zit dit er concreet uit?

Hoe ziet dit er dan concreet uit, horen we je denken. Dat gaan we je vertellen! In ons Boshuisje komt eind mei een tipbox te staan, daar kun je zowel geld als een dienst of spullen in doneren. Dus stel, je bent een stukadoor, een schilder, een interieur stylist, gewoon heel handig of je hebt nog spullen (verf, kasten, stoelen etc) op zolder staan waar je nooit iets mee doet, dan kun je dit doneren. Je kunt dit doen door een briefje met je donatie in de tipbox te doen met je telefoonnummer. 

Geld donaties kun je doneren via onze GoFundMe pagina. Op deze pagina zie je ook direct hoeveel we al hebben opgehaald. 

Let op; doneer alleen spullen die écht nog een tweede ronde mee kunnen of waar we écht iets aan hebben. Dus geen verf waar een halve muur mee geschilderd kan worden of laminaat waarmee we een halve kamer mee kunnen leggen.  

In de zomer van 2025 gaan we voor het eerst een gezin helpen. Zij zullen een onbezorgd verblijf krijgen in Lilly’s Boshuisje, waarbij wij alles zullen faciliteren en wij gaan met een team van alledaagse superhelden in de tussentijd van hun huis een thuis maken. Dit team stellen we samen uit mensen die hun diensten hebben aangeboden via de tipbox en mensen uit onze omgeving om eventueel aan te vullen. 

Samen met de hulp van Nationaal Fonds Kinderhulp en een maatschappelijke organisatie kijken we waar de hulp het hardst nodig is. Dit zal heel moeilijk worden, omdat 33% van de Nederlandse bevolking momenteel in armoede leeft. Samen met het gezin spreken we hun wensen door en zorgen er voor dat wanneer zij thuis komen van een ontspannen tijd in Lilly’s Boshuisje, zij ontvangen worden in hun nieuwe (t)huis. 

Kan ik ook doneren als ik niet verblijf in Lilly's Boshuisje?

Uiteraard kun je ook doneren als je niet verblijft in Lilly’s Boshuisje. Heel graag zelfs! Hoe meer donaties we hebben, hoe meer gezinnen we kunnen helpen. Via deze link ga je naar onze crowdfunding pagina en kun je een geld donatie doen. Wil je een dienst of spullen doneren? Stuur dan een mailtje met je dienst of items naar info@lillysboshuisje.nl

Wil je op een andere manier helpen? Dan is het delen van ons project “Welkom Thuis” ook al een donatie!

What's in it for you?

We hopen met dit project andere mensen te inspireren, maar zorgen er uiteraard ook voor dat wanneer je doneert je genoeg exposure krijgt voor bijvoorbeeld je onderneming. Daarnaast worden er opnames gemaakt tijdens het klussen, komt er een aftermovie en worden er foto’s gemaakt. 

Belangrijk is wel om te weten: het doel is om iemand anders te helpen en niet om er zelf beter van te worden. Soms is iets doen uit een goed hart belangrijker dan een wederdienst.  We’re all human. 

Je helpt ook al door deze actie de delen op bijvoorbeeld je socials of door er over te vertellen tegen vrienden, familie of bijvoorbeeld collega’s. Hoe meer donaties we hebben, hoe meer we kunnen doen. 

Help jij mee de wereld mooier maken?

Nog wat extra weetjes over project: "Welkom Thuis"

– “Welkom Thuis” zal geen eenmalige actie worden, maar we hopen meerdere gezinnen per jaar te helpen. Mochten er dus veel mensen zijn die zich aanmelden voor een dienst, dan kan het zijn dat we later contact met je opnemen. 
– We hopen hiermee anderen te inspireren. Vaak kost het je namelijk vooral tijd en goede wil. That’s it!
– We zijn transparant in de opbrengsten. Niks van de opbrengsten gaat naar ons of een andere organisatie. Waarbij goede doelen vaak betalende medewerkers in dienst hebben, hebben wij dit niet. Alle donaties gaan naar project: “Welkom Thuis” en de gezinnen die het zo hard nodig hebben. 
– Het geld gebruiken we voor eventuele spullen/materialen die we moeten aanschaffen. Mocht er geld over zijn dan hopen we dat we de kinderen mee uit winkelen kunnen nemen of we financieel kunnen bijdrage een hobby/sport die ze graag willen uitoefenen.
– Geld wat daarna overblijft (en hopelijk is dat heel veel!) gebruiken we voor een nieuw gezin. Hopelijk kunnen we dan snel gaan uitbreiden om meerdere gezinnen per jaar een fijn (t)huis te geven.
– De verbouwingen worden vastgelegd en dus zie jij precies wat we met je donatie doen. 

Good to know: we doen dit niet om er zelf beter van te worden, maar we doen dit om de wereld een beetje mooier te maken.

Liefs, van ons 💚

Wil je samenwerken of heb je andere ideeën?

weekendje weg in Limburg

Gaat jouw hart sneller kloppen van dit project of heb je andere ideeën? Schroom dan vooral niet om een mailtje te sturen, alle hulp is namelijk welkom! 

Geef een reactie